Ondernemer versus manager: de kunst van het loslaten

Ben je ondernemer en groeit je bedrijf? Dan is de kans groot dat er op een gegeven moment taken van een manager bij in sluipen. Maar wat is het verschil tussen die twee? En welke invloed heeft jouw rol op het bedrijf? Ondernemer versus manager: de kunst van het loslaten.

Jij als ondernemer
In de eerste fases ben je een ondernemer. Je zet je bedrijf op de kaart, je focust je op ontwikkeling en vernieuwing en je bent vooral extern bezig. Je bent creatief, vindingrijk en bezit lef. Ontgroei je deze fase? Dan komen er vragen zoals aan wie je taken kan delegeren, wie geschikt is voor het management en hoe je je bedrijf als een geoliede machine laat werken.

Jij als manager
In een latere fase neem je al gauw een rol als manager aan. Je bedrijf is zo gegroeid dat iemand in de gaten moet houden of alles nog wel soepel verloopt. Je bent daardoor meer gericht op structuur en de interne organisatie. Taken verdeel je, plan je in en je zorgt er ook nog eens voor dat de deadlines hiervan gehaald worden.

Je bent en blijft ondernemer
Natuurlijk, ben en blijf je ondernemer. De kans is daarom groot dat je na een tijdje niet echt gelukkig bent met de rol die je bekleedt. Je wilt eigenlijk geen manager zijn, ook al groeit je bedrijf wel door. Het is tijd om iemand aan te nemen die de taak van structuurgoeroe op zich kan nemen. Je kunt het niet alleen blijven doen. Je bedrijf is te groot geworden om alles zelf op te lossen. En daarin moet je leren loslaten.

Laat het los
De zoektocht naar iemand die een deel van je taken over kan nemen is niet gemakkelijk. Een goede samenwerking is belangrijk, net als het vertrouwen in elkaar. Je moet openstaan voor elkaars visies en ideeën. Samen moeten jullie de onderneming naar een hoger plan trekken. Vooral voor de ondernemer kan dit lastig zijn. Je hebt je bedrijf eigenhandig opgebouwd en nu is het tijd om dit gedeelte over te dragen. Althans, de taken die jij als ondernemer niet meer kan vervullen. Maar vergeet niet: iets loslaten is anders dan iets laten vallen.

Een stap terug
Vanaf dit punt is helikopterview belangrijk. Overzicht bewaren over een team dat je zelf hebt samengesteld, dat bestaat uit mensen die beter zijn dan jij. Die zich blijven ontwikkelen, hun taken uitvoeren, plezier hebben in wat ze doen en vooral het bedrijf verder helpen groeien. Loslaten dus. En dat is niet alleen goed voor de ontwikkeling van nu, maar ook voor de toekomst. Stel je voor. Je wilt je bedrijf verkopen, maar jij bent de spin in het web. De koper weet dan dat de resultaten terug gaan lopen op het moment dat jij je terugtrekt uit het bedrijf. Dat maakt jouw onderneming een stuk minder aantrekkelijk voor verkoop.

Ondernemer versus manager: de kunst van het loslaten. Ben jij klaar om los te laten? Of wil je meer weten over dit onderwerp? Lees dan ook onze andere blogs eens door.

 

Terug